Menü Bezárás

Álmennyezetek

Varázsolja különlegessé otthonát vagy irodáját és az unalmas, egyenes felületeket váltsa fel tagolt, mozgalmas formákkal. Majd helyezzen el benne egy hangulatos világítást és máris megváltozik a közérzete.

Amennyiben fontos a tűzállóság, tűzálló szakaszok építésére van lehetőség, mint pl. menekülési útvonalak készítése vagy tartószerkezetek védelmében kialakított álmennyezetek szerelése.

Megoldható a nedves helyiségek vagy az üzemi víz elleni védelem és lehetőség van steril terek (műtők) kialakítására is.

Könnyű a hozzáférés az álmennyezet fölötti térben elhelyezett gépészeti vezetékekhez, gépekhez és szerelvényekhez. Az álmennyezetek nem teherhordó szerkezetek.

Építő M+M - Álmennyezetek
Építő M+M - Álmennyezetek

Álmennyezetek fajtái:

Gipszkarton álmennyezet:

A függesztett acél vagy fa tartószerkezetrel rögzített gipszkarton táblák elhelyezésével készül. Leginkább indokolt felhasználási területük ott van, ahol a tűzvédelem, a hanggátlás és a hőszigetelés fokozott igény.

Ásványi szálas, kazettás vagy sávos álmennyezet:

Előre gyártott betétlapokat látszó vagy rejtett bordák közé szerelve alakítjuk ki az álmennyezet felületét, mely a későbbiekben, könnyen bontható.

Fém kazettás vagy sávos álmennyezet:

Főleg speciális esetekben ajánlott, ahol a használatból adódóan gyakori a takarítási illetve tisztítási igény az álmennyezet felületén, vagy olyan esetekben, ahol vízsugárral mosható álmennyezetre van szükség. (pl.:műtők)

Gipszrost anyagú, hűtő-fűtő panelek:

A legalkalmasabb szerkezet arra, hogy a tér hőmérsékletének eloszlása egyenletes legyen, mert a sugárzó hőátadás miatt nem alakulnak ki hőáramlatok, és nem lesz jelentős különbség a tér alsó és felső hőmérséklete között.

A csövekben átáramoltatott folyadék hőmérsékletétől függően, a teret hűtik vagy fűtik az álmennyezeti panelek. Nagy előnye, hogy felszálló por nem keletkezik, így az allergiát nem okoz, valamint nincs radiátor, ami a helyet foglalja.

Bármilyen vonalvezetésű kerület mentén rögzített profilokba, hővel nyújtható feszített fólia álmennyezet. Színes hullámok, világító alakzatok, tetszetős felület. Erős, ellenálló, vízzel mosható.